Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: M.L.B.

06. 07. 2018. 17:06 >> 16:53

KAMPANJA NA CETINJU

Osloboditi javne površine za OSI

Akcijom evidentiranja nepropisno parkiranih automobila u Bajovoj ulici, Udruženje paraplegičara Cetinja počelo je kampanju "Slobodne javne površine za osobe sa invaliditetom".

Predsjednik Udruženja paraplegičara Cetinja Dejan Tmušić rekao je da su evidentirali pet nepropisno parkiranih vozila u gornjem dijelu Bajove ulice, a spisak će dostaviti Komunalnoj policiji od koje, kako je istakao, očekuju pomoć kako bi nesmetano mogli da se kreću u tom dijelu grada.

"Nažalost, veliki je broj parkiranih automobila koji su zauzeli površine prilagođene osobama sa invaliditetom, pa su ta lica primorana da se kreću saobraćajnicom, gdje im je ugroženo bezbijedno i slobodno kretanje", pojasnio je Tmušić i dodao da žele da nadležnim institucijama, prevashodno Komunalnoj policiji, skrenu pažnju da počnu da radi svoj posao.

"Mi znamo da je nedostatak parking mjesta u Cetinju izražen, ali smatramo da se taj problem ne može rješavati na način što će se ugroziti nesmetano kretanje osobama sa invaliditetom", naglasio je Tmušić.

On je naveo da su i ranije pokušavali da apeluju na nesavjesne građane i institucije da oslobode javne površine osobama sa invaliditetom, ali da to nije urodilo plodom zbog čega su se, kako je rekao, i odlučili na ovaj radikalan potez.

 M. Stanojević, RCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније