Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

07. 09. 2018. 14:41 >> 14:35
1

REACT 2018

Blažić: Mladi da isprave naše greške

Mlade generacije trebalo bi da ispravljaju greške koje smo mi pravili u ranijem periodu, istakao je profesor Đorđije Blažić i dodao da su na pravom putu. Blažić je to saopštio pretposljednjeg dana Regionalnog kampa REACT 2018, koji se održava u Gusinju.

"Teško je govoriti o bilo kakvoj svjetlijoj budućnosti bez međusobnog upoznavanja i saradnje mladih koji će u budućnosti biti donosioci važnih političkih odluka, kazao je profesor Đorđije Blažić, govoreći na temu „Da li je trenutna situacija rezultat izborne volje građana“?

Blažić je naglasio da je ovakav način i metod rada, širenje kulture dijaloga, komunikacije i upoznavanje ljudi, nešto što je neophodno prije svega mladim generacijama, navodi se u saopštenju.

Predavač Paul Boeriull iz Rumunije kazao je da je ovo za njega specifično iskustvo. „Veoma sam zadovoljan kako je organizovan kamp, samim predavačima i kompletnim programom gdje se govorilo o evro-atlantskim integracijama, kao i o problemima mladih na Balkanu" rekao je Boeriull uz ocjenu da bi ovakvih događaja trebalo da bude više jer imaju ogroman efekat.

Učesnici kampa pratili su i panel diskusiju na temu „Različite boje Bosne i Hercegovine“ u kojoj su učestvovali profesor Ljubomir Zubec sa fakulteta Političkih nauka u Banja Luci i koordinator sarajevske  NVO "APROPO" Nedim Muhedinović.

O značaju pregovaračkog procesa za stabilnost Balkana govorili su direktor NVO „Balkan forum“ Astrit Istrefi iz Prištine, Đorđo Cvijović iz Evropskog pokreta Srbije, kao i koordinator u NVO „CRPM“ Kristijan Trajkovski iz Skoplja, saopšteno je iz REACT-a.

Kamp REACT jedanaesti po redu, održava se u selu Vusinje u Gusinju a polaznici su preko 60 mladih iz država u regionu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније