Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

20. 09. 2018. 14:22   >>  14:03

NA CETINJU

Sa Česima potpisan memorandum o saradnji

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan i predsjednik Češko-srednjeazijske trgovačke komore Jiri Nestaval, dogovorili su na Cetinju saradnju na trgovinskom, ail i na planu priprema za ulazak u EU.

Kašćelan je istakao, da turizam, prerada mesa i industrija mliječnih proizvoda, proizvodnja vina, rakije, meda, kao i ljudski potencijal koji je osnova svakog razvoja, stoje na raspolaganju domaćim i stranim investitiorima.

"Stimulativno poslovno okruženje sa različim podsticajnim mjerama, kao i otvorenost i spremnost lokalne uprave da unapređuje gradsku infrastrukturu, prednosti su ovog grada. Cetinje nije samo idealno mjesto za početak vaših poslova, nego i istorijski i kulturni centar Crne Gore i mjesto u kojem možete uživati s porodicom i prijateljima u različim sadržajima" kazao je Kašćelan.

Nestaval je naglasio da je ova saradnja i velika obaveza i da su spremni da podijele iskustva vezana za ulazak Češke u Evropsku Uniju kako ne bi, kako je rekao, pravili iste greške na putu pristupanja.

"U oktobru već pripremamo posjetu crnogorskih kolega Češkoj, a do kraja godine planiramo da pripremimo konkretne planove i projekte na kojima ćemo iduće godine početi da radimo" zaključio je Nestaval.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovao je ambasador Češke Karel Urban, kao i predstavnici Češke srednje-azijske trgovačke komore.

M.Stanojević, Radio CG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније