Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

25. 09. 2018. 12:25   >>  12:21 3

ĐUROVIĆ PORUČUJE

"Savjet nastavlja da uništava samostalnost RTCG"

Savjet RTCG nastavlja da uništava samostalnost nacionalnog Javnog servisa, navodi se u saopštenju direktora Media centra, Gorana Đurovića.

Đurović tvrdi da "nakon preuzimanja kontrole Savjeta RTCG od strane Demokratske partije socjalista (DPS), funkcionisanje ovog tijela svelo se na održavanje elektronskih sjednica čime je smanjeno prisustvo javnosti u radu RTCG. Izbjegava se rasprava pred novinarima o izmjenama pravilnika kojima se uređuje postupak otkupa nezavisne produkcije i zajedničkog ulaganja u proizvodnji programskih sadržaja (koprodukcija)".

Na ovaj način, kaže, javnost ostaje uskraćena za pojašnjenja zašto je bilo neophodno izmijeniti pravilnike kojima je, kako je ocijenio, uveden red u postupak zajedničke proizvodnje sadržaja od javnog interesa.

"Izmjenama pravilnika, Savjet RTCG je ukinuo njihovu suštinu i obesmislio napore učinjene u prethodnim godinama da se uspostavi transparentna procedura sa jasnim kriterijumima u odabiru sadržaja koji će biti nabavljeni ili proizvedeni sa drugim pravnim licima", kazao je Đurović.

Đurović dalje tvrdi da je izmjenama pravilnika, Savjet RTCG ostavio direktoru da donese odluku da li će se neka emisija proizvoditi sa drugim pravnim licima ili medijskim kućama.

"Čitava akcija izmjene pravilnika izvedena je sa namjerom da se osigura zakonska osnova za emitovanje emisije 'Živa istina' na TVCG. Nakon ukazivanja Media centra i drugih subjekata na činjenicu da ne postoji pravni osnov da ova emisija bude uvrštena u sadržaj TVCG, izvedena je ova neprincipijelna akcija", dodaje Đurović.

Ovakve odluke, kako je kazao, nijesu iznenađenje za javnost.

"Jer u njihovom donošenju učestvuju članovi Savjeta koji su bliski DPS-u ali i drugi koji ne žele da ostavkama ukažu na 'nelegitimnost Savjeta RTCG'", navodi se u saopštenju.

Javnost zna, kaže direktor Media centra, da je emitovanje "Žive istine" na TVCG u interesu DPS-a.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније