Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

13. 12. 2018. 16:26 >> 16:13

MOJKOVAC

Završena rekostrukcija OŠ "Aleksa Đilas Bećo"

Nakon mojkovačke Srednje stručne škole ”Vuksan Đukić”, čija je rekonstrukcija završena nedavno, danas je okončana i sveobuhvatna rekonstrukcija Osnovne škole “Aleksa Đilas Bećo” u tom gradu .

U  školi je toplije, a očekuju se i značajne uštede u potrošnji energenata te manji računi za grijanje, u svakom slučaju drugo polugodište biće znatno konfornije i za učenike i za nastavno osoblje.

“Realizovan je izuzetno važni projekti u koji je uloženo 1.700.000 eura. Na opšte zadovoljsvo konstatujem da su radovi završeni u predviđenom roku u skladu sa planskom dokumentacijom. Zamijenjen je krov.zanovljen novi sistem grijanja, postavljena termo fasada i obnovljena elektro i sanitarna instalacija”, kazao je za Radio Crne Gore Veso Bulatović.

Planeri su dokumentacijom predvidjeli veći stepen bezbjednosti koji u ranijem period nije bio na zavidnom nivou .

“Ulaz u zgradu je značajno ojačan, čime je obezbijeđena sigurnost svih koji borave u školi, ranije je postojala opasnost da se naslage snijega sruče na đake i nastavno osoblje prilikom ulaska ili izlaska iz objekta. Izmijenjena su dotrajala vrata na učionicama iizgrađene pristupne rampe za osobe kojima su potrebne.Ostvaren je i jedan od najvažnijih ciljeva projekta, energetska efikasnost pa ćemo u narednom periodu prostorije umjesto ugljem zagrijavati peletom “, istakao je direktor škole.

Narednih dana počeće preseljenje školskih klupa i učila, kako bi se iz pomoćnih objekata, u kojima se proteklih pet mjeseci odvijala nastava, učenici vratili u matičnu školu gdje ih čekaju znatno konforniju uslovi u odnosu na period kada su privremeno izašli iz te obrazovne ustanove.


Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније