Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

13. 01. 2019. 20:20 >> 19:53

ZAVRŠEN PROJEKAT

Obučeni za spasavanje na uređenim skijalištima

Crveni krst Crne Gore (CKCG) i Opštinska organizacija CKCG Kolašin realizovali su obuku za spasavanje na uređenim skijalištima, prilikom koje je obučeno osam novih spasilaca.


Kako su naveli iz CKCG, imajući u vidu proširivanje kapaciteta ski centara u Crnoj Gori, organizovana je druga obuku za spasavanje na uređenim skijalištima, uz podršku Bugarskog CK i njihovih instruktora.

Obuka je trajala od 8. do 12. januara i održana je u Kolašinu. 

Instruktori Bugarskog Crvenog krsta i njihove Službe za spasavanje na planinama su tokom pet dana aktivno radili sa osam volontera CK Kolašina. 

"Obuka se sastojala iz teorijskog i praktičnog dijela i obuhvatala je sljedeće oblasti – tehnike skijanja, prva pomoć sa akcentom na povrede ekstremiteta, politraume, hipotermiju, evakuacija i transport povrijeđenih, opasnost od lavina", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, po završetku obuke, polaznici su prošli praktični i teorijski test i dobili licence koje će im omogućiti angažman na uređenim skijalištima.

"Kontinuiranom edukacijom i održavanjem i nabavkom neophodne opreme za rad, CKCG nastavlja da jača kapacitete u Toj oblasti, u cilju ispunjavanja zakonskih obaveza, ali i doprinosa bezbjednosti svih posjetilaca uređenih skijališta", dodaje se u saopštenju.

Iz CKCG su podsjetili da je, zahvaljujući saradnji sa Bugarskim CK i njihovom Službom za spasavanje na planinama, koja je članica Međunarodne organizacije za alpsko spasavanje, 2016. godine obučena prva grupa volontera za rad na uređenim skijalištima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније