Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 08. 2013. 11:11 >> 11:13
7

ŽELJEZNICA I ANKETA

Pruga sigurna, vozovi bezbjedni

Direktor Sektora za lokalni prevoz putnika Željeznice Crne Gore Vojislav Andrijašević smatra da su putnici na crnogorskim prugama bezbjedni. Komentarišući rezultate ankete Portala RTCG, koja je pokazala da se većina putnika ne osjeća sigurno u našim vozovima, Andrijašević je rekao da to ne odgovara realnom stanju.

 

Naime, čak 70 odsto anketiranih na Portalu RTCG odgovorilo je da se ne osjeća bezbjedno u crnogoroskim vozovima, dok 30 odsto njih, od ukupno 507 anketiranih, smatra da su našu vozovi bezbjedni.

Takva anketa, prema mišljenju Andrijaševića, ne odgovara realnom stanju jer, kako je istakao, istraživanja koje sprovodi Željeznica pokazuju drugačiju sliku.

On je pojasnio da je po toj anketi, koja je sprovedena tokom juna, na pitanje kojim bi prevoznim sredstvom najradije putovali, njih 55,7 odsto izabralo upravo voz.

"Za automobil se opredijelilo 33,3 odsto anketiranih, autobus 1,3 odsto, dok je neopredijeljenih bilo 7,7 odsto", kazao je Andrijašević.

Stoga on smatra da bi rezultati bili drugačiji da se putnici ne osjećaju bezbjedno u našim vozovima.

"U posljednjih pet, šest godina na željeznici nije poginuo nijedan putnik, a poznato je šta se događalo u drumskom saobraćaju“, kazao je Andrijašević.

 

 

On je istakao i da su crnogorske mašinovođe dobro pripremljene, te da su ih obučavali strani instruktori, tako da su i oni sada osposobljeni da uče mlađe kolege. Takođe, kako navodi Andrijašević, kriterijumi održavanja vozova su među najstrožijim u regionu i Evropi.

„Svako vozilo podliježe dnevnom tehničkom pregledu i samo potpuno ispravno se može uključiti u redovan saobraćaj. Pored toga, kontrolišu se i mjesečno, tromjesečno, šestomjesečno i godišnje“, rekao je Andrijašević.

On je pojasnio da se redovno provjeravaju i stručne sposobnosti izvršnog osoblja, u slučaju uvođenja novih tehnologija ili izmjene propisa.

„Željeznički prevoz ulaže značajna materijalna sredstva i angažuje ljudske resurse u cilju bezbjednog i sigurnog prevoza putnika“, zaključio je Andrijašević.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније