Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

25. 01. 2019. 07:01 >> 06:32

SMRT DJEČAKA

Ispituje se je li ispoštovana sva procedura

Tužilaštvo je pokrenulo istragu nakon što je u ponedjeljak u Dječijoj bolnici u Podgorici umro dvoipogodišnji dječak iz Ulcinja, kako se sumnja, od posljedica gripa, a istražitelji će, kako je Pobjedi kazao nezvaničan sagovornik iz ove ustanove, pokušati da utvrde da li su u postupku liječenja urađene sve potrebne medicinske procedure i da li su poštovani protokoli.

 

Više državno tužilaštvo u Podgorici, zvanično je saopšteno Pobjedi, donijelo je naredbu za obdukciju tijela dvoipogodišnjeg dječaka, radi utvrđivanja uzroka smrti.

Naveli su i da je ovaj slučaj u fazi izviđaja.

Ljekari Dječije bolnice u Podgorici bore se za život još jednog djeteta, kako se sumnja takođe zaraženog virusom gripa. Desetomjesečni dječak i dalje je na aparatima, a kako su Pobjedi kazali iz Instituta za javno zdravlje, nalazi koji bi potvrdili da li se radi o gripu još nijesu gotovi.

Direktor Dječije bolnice dr Saša Radović ranije je saopštio da u toj ustanovi imaju umjereno povećan broj pacijenata sa respiratornom simptomatologijom, te da su u stabilnom stanju i nijesu životno ugroženi.

Zbog predostrožnosti je pojačan rad u Intenzivnoj njezi, angažovanjem još jednog pedijatra, kao i specijaliste anestezije sa reanimacije, kako bi maksimalno mogli da odgovore epidemiološkoj situaciji.

Iz Kliničkog centra su ranije saopštili da imaju dovoljne količine tamiflua lijeka protiv gripa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније