Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

31. 01. 2019. 06:45 >> 06:21
1

MONTEFARM SAOPŠTIO

Bez "tamiflua" u slobodnoj prodaji

U Crnoj Gori ima dovoljno lijeka protiv gripa "tamiflua", a kako su Pobjedi kazali iz Montefarma, ovaj medikament se zbog svoje specifičnosti distribuira samo stacionarnim zdravstvenim ustanovama, odnosno bolnicama.

On se prije četiri godine, kada je bila u jeku epidemija svinjskog gripa, mogao uzeti na recept u apotekama, ali je ta mogućnost kasnije ukinuta.

Građani su tada stvarali zalihe u kućnim apotekama. Institut za javno zdravlje zabilježio je u protekloj sedmici pet smrtnih slučajeva kod kojih je laboratorijski potvrđen grip.

Radi se o dvoipogodišnjem dječaku, muškarcima od 81, 83 i 55 godina, kao i 45-godišnjoj ženi.

Svi oni, osim dvoipogodišnjeg dječaka, bili su hronični bolesnici. Do sada je virus gripa potvrđen kod 114 osoba, a samo kod jednog je registrovan tip "B", dok je kod ostalih bio tip "A".

Samo u proteklih sedam dana virus gripa potvrđen je kod 80 osoba. Iz Instituta za javno zdravlje saopštili su ranije da se sada registruje epidemijsko javljanje sa niskim intenzitetom aktivnosti gripa i regionalnom geografskom rasprostranjenošću, te da će broj oboljelih rasti narednih sedmica.

Nakon toga, očekuje se da će broj oboljelih postepeno padati.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније