Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

16. 02. 2019. 11:19   >>  14:47 26

POVODOM DEŠAVANJA U BARU

Baković će pokrenuti ispitni postupak

Zaštitinik ljudskih prava i sloboda Crne Gore Šućko Baković s pažnjom prati situaciju u Baru, pa će povodom poslednjih dešavanja u vezi sa intervencijom policije pokrenuti ispitni postupak po sopstvenoj inicijativi, navodi se u saopštenju ombudsmana.

"Informacija da je jedna od učesnica protesta nažalost izgubila bebu, dodatno je uznemirila barsku i širu javnost. Imajući u vidu situaciju da građani ne odstupaju od svojih zahtjeva i građanskog aktivizma i sa druge strane stavove predstavnika lokalne samouprave, koji takođe ne mijenjaju planove u vezi sa izgradnjom vrtića-jasno je da se stvorila neprijatna atmosfera koja zahtijeva hitno rješavanje", navosi Baković.

On je u saopštenju naveo da se nada da će obje strane pokazati spremnost da dijalogom i u mirnoj atmosferi doći do rješenja koje je, u postojećim uslovima, od najboljeg interesa za građane i grad Bar.

Reagovale i pojedine političke partije

Demokratska narodna partija apelovala je na predsjednicu Vrhovnog suda Vesnu Medenicu da se izjasni u vezi sa dešavanjima u Baru i doprinese da se, kako su naveli, privedu pravdi odgovorne osobe koje su, kako smatraju u toj opartiji, prekršile profesionalna ovlašćenja.

Iz Građanske inicijative koja se protivi gradnji vrtića u dvorištu barske Gimnazije ocijenili su ranije da je u Baru demonstrirana bespotrebna policijska sila nad mirnim i civilizovanim demonstrantima. 

Iz SNP-a su istakli da smatraju da su barski opštinski čelnici krivci za podjele i tenzije. Iz te partije su ocijenili da su barski opštinski čelnici, Ministarstvo prosvjete i resorni ministar Damir Šehović direktni krivci za podjele i stvaranje tenzija u Baru, zbog, kako su naveli iz te partije, pogrešnog činjenja ili nečinjenja.

 

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније