Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

05. 03. 2019. 13:54 >> 13:20

MUSTAFIĆ

"Iskustva Slovenije prilagoditi našim uslovima"

U oblasti profesionalne rehabilitacije u Crnoj Gori mogu se koristiti neka iskustva modernog i razvijenog sistema Slovenije uz određena prilagođavanja našim uslovima, kazao je direktor ZZZCG Suljo Mustafić.

Mustafić i direktor JU Centar za profesionalnu rehabilitaciju Podgorica Milo Paunović, sa saradnicima, boravili su u studijskoj posjeti specijalizovanim institucijama za profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom, u Republici Sloveniji.

"Posjeta navedenim institucijama u Sloveniji je bila veoma sadržajna. U oblasti profesionalne rehabilitacije u Crnoj Gori mogu se koristiti neka iskustva iz tamošnjeg modernog i razvijenog sistema, uz određena prilagođavanja našim uslovima", istakao je Mustafić.

Kako je saopšteno iz ZZZCG, pedstavnici Crne Gore u Sloveniji su se upoznali i sa modelima i načinima finansiranja posebnih organizacija: radnih centara, zaštitnih radionica i zaštitnih pogona, sa programom socijalne uključenosti, i radom izvođača profesionalne rehabilitacije, uslugama koje pružaju licima sa invaliditetom i načinom subvencioniranja zarada za zapošljavanje lica sa invaliditetom.

Predstavljeni su im i programi aktivne politke zapošljavanja koje realizuje Zavod Republike Slovenije za zapošljavanje i centri za profesionalnu rehabilitaciju.

"Iskustva i znanja u vezi realizacije programa aktivne politike zapošljavanja i profesionalne rehabilitacije u Sloveniji mogu doprinijeti unaprijeđenju kvaliteta usluga, kao i mjera koje realizuje Zavod za zapošljavanje Crne Gore", ocijenio je Mustafić.

Kako je dodao, posjeta Zavodu Republike Slovenije za zapošljavanje i centrima, u mnogome će uticati i na uspostavljanje sistema finansiranja posebnih organizacija, obzirom da se iskustva Slovenije u ovom segmentu mogu prenijeti u Crnoj Gori.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније