Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.B.

19. 04. 2024. 17:48 >> 17:49
Čitaj mi:

SASTANAK U SUSRET SEZONI

ZZZCG će aktivnije posredovati između poslodavaca i nezaposlenih

U okviru priprema za predstojeću turističku sezonu održan je sastanak ministarske rada i socijalnog staranja Naide Nišić sa predstavnicima Zavoda za zapošljavanje, Privredne komore i Unije poslodavaca, a kako bi se sagledala mogućnost obezbjeđivanja potrebne radne snage, shodno zahtjevima privrede, a u odnosu na raspoloživu radnu snagu prema evidenciji nezaposlenih lica koju vodi ZZZCG.

Na sastanku je zaključeno da predstavnici Privredne komore i Unije poslodava, zaključno sa 25. aprilom 2024. godine, dostave pisanim putem potrebe privrede, u dijelu slobodnih radnih mjesta, kvalifikacije obrazovanja, obezbijeđenih uslova rada od strane poslodavca, kao i predložene zarade za predložena radna mjesta.

"Iskazane potrebe privrede biće analizirane od strane ZZZCG, u dijelu posredovanja između poslodavaca i nezaposlenih lica, kroz poseban angažman zaposlenih u Zavodu. MRSS će imati ulogu supervizora tokom cjelokupnog trajanja procesa, kako bi se adekvatno odgovorilo potrebama poslodavaca i pripremila uspješna turistička sezona", navode u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније