Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

15. 03. 2019. 13:02 >> 12:28

SARADNJA HELP-A I ZIKS-A

Uslovi za veće radno angažovanje zatvorenika

Predstavnici Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija i njemačke organizacije "Help" potpisali su danas Memorandum o realizaciji projekta kojim će se stvoriti uslovi za povećanje broja radno angažovanih zatvorenika u okviru zatvorskog sistema.

Memorandum o razumijevanju u cilju implementacije projektnih aktivnosti potpisali su direktor Zavoda Milan Tomić i predstavnik "Helpa" Klaus Mock, saopšteno je iz ZIKS-a.

"Projekte aktivnosti se odnose na obezbjeđivanje dodatne opreme za potrebe zatvorske kuhinje, nabavku opreme za pokretanje proizvodnje betonskih blokova, nabavku traktora i sprovođenja stručnih obuka zatvorenika za poslove kuvara, kao i za plasteničku proizvodnju", kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, realizacijom tih aktivnosti nastaviće se stvaranje uslova za povećanje broja radno angažovanih zatvorenika u okviru zatvorskog sistema, a time i uslova da se kroz radno-okupacionu terapiju pospješi resocijalizacija i reintegracija zatvorenika.

Realizacija projektnih aktivnosti koštaće 30 hiljada eura, od čega je njemačko Ministarstvo vanjskih poslova, preko Pakta za stabilnost za jugoistočnu Evropu, obezbijedilo 15.000, dok je preostali novac opredijeljen iz budžetskih sredstava Zavoda za ovu godinu.

Iz ZIKS-a su podsjetili da su u posljednjem kvartalu prošle godine sa HELP-om realizovali projekat koji se odnosio na rekonstrukciju poljoprivrednog objekta za 1,7 hiljada koka nosilja i njegovo opremanje hranilicama i pojilicama.

Tim projektom obuhvaćena je i nabavka opreme, alata i mašina za stolarsku i mašinbravarsku radionicu, u cilju poboljšanja uslova rada zatvorenika u njima i stvaranja mogućnosti za dodatne aktivnosti.

Pored toga, kako su kazali iz ZIKS-a, sprovedene su stručne obuke za devet zatvorenika koji su dobili sertifikate o završenoj obuci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније