Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

16. 05. 2019. 10:09 >> 10:09
1

STUDENTSKA INICIJATIVA

UCG da ne zabranjuje predrokove

Iz Studentske inicijative Crne Gore (SI) apelovali su na Univerzitet Crne Gore da ne zabranjuje predrokove studentima kojima su potrebni, zbog rada u inostranstvu i sezonskih poslova. Ukoliko Univerzitet Crne Gore (UCG) ne prihvati njihov apel pozivaju kolege da dignu glas i izbore se za svoja prava i interese.

Oni podsjećaju da je do sada bila praksa da profesori omogućavaju studentima predrokove završnih ispita kako bi mogli da rade u inostranstvu preko WAT programa, ali i sezonski u Crnoj Gori.

"UCG pozivajući se na Statut uputio je dopis jedinicama da zabrane predrokove i time onemoguće mnogim studentima da polažu ispite i ujedno učestvuju u programima WAT. Da stvar bude još gora dopis upravo stiže u periodu kada se i realizuju predrokovi", kazali su iz SI.

Podsjećaju Univerzitet da Statut treba da se prilagodi potrebama studenata i pozivaju ih da što prije povuku odluku o zabrani i omoguće studentima da nesmetano polažu i rade.

"Od WAT i sezonskih poslova nemaju korist samo studenti već i država koja ostvaruje priliv novca iz inostranstva kao i budžet koji se puni oporezivanjem. Napominjemo da predrokovi ne utiču na kvalitet obrazovanja i ocjenjivanja već samo pružaju šansu studentima da studiraju i rade", navode iz SI.

Profesore i sve fakultetske jedinice pozivaju da nastave sa dosadašnjom praksom.

"Očekujemo i od SPUCG koji se deklarativno zalaže za prava studenata i njihov položaj te da osude zabranu UCG i iskoriste pravo glasa u Upravnom odboru UCG kako bi što prije riješili ovaj problem", navodi se u saopštenju.

Ukoliko UCG ne prihvati njihov apel pozivaju kolege da dignu glas i izbore se za svoja prava i interese.

"UCG je tu zbog nas, a nijesmo mi tu zbog njega", zaključuje se u saopštenju Studentske inicijative.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније