Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina business; Objavila: M.M ]

30. 05. 2019. 20:57 >> 20:55

VLADA UTVRDILA

Definisali koje trgovine će moći da rade i nedeljom i praznicima

Vlada je danas utvrdila Predlog amandmana na izmjene i dopune Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojim su propisane vrste prodajnih objekata koji će imati mogućnost rada i nedeljom i praznicima.

"Amandmanom su jasno propisane vrste prodajnih objekata i prodajnih mjesta koji će, izuzetno od odredbe da se trgovina na veliko i trgovina na malo ne može obavljati nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika, imati mogućnost rada i tim danima“, saopšteno je nakon sjednice Vlade.

Na današnjoj sjednici donijeta je i Startegiju za borbu protiv prevara i upravljanje nepravilnostima u cilju zaštite finansijskih interesa Evropske unije (EU) za period 2019-2022. godine s Akcionim planom za ovu i narednu godinu.

"Osnovni razlog donošenja ovog dokumenta je obezbjeđivanje adekvatnog upravljanja sredstvima EU kroz dobro organizovan sistem koji će, saradnjom svih subjekata uključenih u proces upravljanja i korišćenja IPA sredstava, doprinijeti njihovoj pravilnoj upotrebi i realizaciji planiranih aktivnosti“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će se definisanim strateškim ciljevima i mjerama, između ostalog, uskladiti domaća legislativa sa evropskom u dijelu obezbjeđenja većeg stepena zaštitite finansijskih interesa EU, ojačati administrativni kapaciteti i sprovoditi obuke na svim nivoima AFCOS sistema,.

Dodaje se da će se definisanim ciljevima i mjerama sprječavati nepravilnosti i prevare boljom komunikacijom s javnošću i između zaposlenih, i osigurati blagovremena prijava nepravilnosti i prevara uvođenjem informacionog sistema za elektronsko prijavljivanje.

Vlada je razmotrila Usmenu informaciju o potrebi snažnijeg i bržeg unapređenja poslovnog ambijenta.

"Ukazano je na činjenicu da sve zahtjevnija tržišna utakmica na regionalnom i širem planu za konkurentnost poslovnog ambijenta, kao najvažnijeg preduslova za privlačenje stranih investicija, ekonomski rast i otvaranje radnih mjesta, iziskuje posvećenost čitave administracije sprovođenju koordinisanih mjera i aktivnosti i to na duži rok“, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније