Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

01. 06. 2019. 13:07 >> 13:35
1

MARKOVIĆ - BAH

IMZE afirmacija Crne Gore i promocija sporta

Saradnja Crne Gore sa Međunarodnim olimpijskim komitetom je kvalitetna i kontinuirana i najbolji dokaz za to predstavlja održavanje Igara malih zemalja u Crnoj Gori, a ta sportska manifestacija značajno doprinosi daljoj međunarodnoj afirmaciji Crne Gore i promociji sporta.

To je ocijenjeno na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića sa predsjednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasom Bahom, koji je doputovao u Crnu Goru kako bi prisustvovao večerašnjem zatvaranju Igara malih zemalja.

Kako je saopšteno iz Vlade, premijer Marković je informisao predsjednika MOK-a o strateškom pristupu Vlade razvoju sporta i njegovom omasovljenju. Kazao je da je s tim ciljem i formirano Ministarstvo sporta i mladih na čelu sa nekadašnjim aktivnim sportistom i šampionom Nikolom Janovićem.

Sagovornici su se saglasili da ulaganja u sport ne predstavljaju trošak već investiciju koja se višestruko vraća. „Svaki euro uložen u sport, štedi deset eura u zdravstvu“ – rekao je predsjednik MOK-a.

Predsjednik Vlade Crne Gore je informisao predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta i o političkim i ekonomskim prioritetima Vlade. Predsjednik MOK-a ocijenio je da je naša država u proteklih trinaest godina nezavisnosti ostvarila značajan napredak rekavši da Crna Gora može biti ponosna i na to što je u ranijem periodu ostala izvan opasnih sukoba i posvetila se razvoju.

Premijer Marković i predsjednik Bah su se dogovorili da Vlada Crne Gore, odnosno Ministarstvo sporta i mladih pojača saradnju sa Međunarodnim olimpijskim komitetom i da u tom kontekstu bude i zaključen Memorandum o razumijevanju Vlade i Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Sastanku su prisustvovali ministar sporta i mladih Nikola Janović i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније