Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 09. 2013. 19:29 >> 19:39
1

Saučešća povodom smrti Rotkovića

Premijer Milo Đukanović uputio je saučešće povodom smrti akademika Radoslava Rotkovića njegovoj porodici, kao i Dukljanskoj akademiji nauka i umjetnosti, čiji je Rotkovic bio jedan od osnivača i najuglednijih članova.

Đukanović je naveo da je malo ljudi u dugoj istoriji Crne Gore kao što je bio Rotković, koji su je tako dosljedno i dostojanstveno štitili i uzdizali svojim neiscrpnim znanjem, borili se beskompromisno za njenu nezavisnost i afirmisali je svojim svestranim stvaralaštvom.

"Njegovim odlaskom, Crna Gora je ostala bez jednog od svojih najblistavijih umova i najvećih erudita", zaključuje se u telegramu Đukanovića.

Povodom smrti akademika Radoslava Rotkovića i predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, uputio je u svoje i u ime Skupštine Crne Gore telegram saučešća njegovoj porodici.

"Radoslav Rotković je jedan od velikana crnogorske nauke, dobitnik Trinaestojulske nagrade i heroj borbe za crnogorsku nezavisnost, emancipaciju i slobodu. Njegovo znanje i nepokolebljivost bili su čvrsti oslonac prosvjetiteljskom pokretu za obnovu crnogorske državnosti. Crna Gora ga nikada ne bi smjela nikada zaboraviti - svojim golemim djelom on je postao sastavni i važni dio njene svijetle istorije", naveo je Krivokapić u telegramu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније