Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 09. 2013. 13:12 >> 13:16
2

78 PRIJAVLJENIH

Albanija: Za crnogorske studente 174 mjesta

Na univerzitetima u Albaniji, za zainteresovane iz Crne Gore, ove godine je obezbijeđeno 174 mjesta, a do sada se prijavilo njih 78.

I ove godine Ministarstvo za ljudska i manjinska prava Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom za nauku i obrazovanje Republike Albanije je objezbijedilo kvote za kandidate koji su izrazili želju da studiraju na jednom od univerziteta u Albaniji.

"Predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska prava, koju je predvodio sekretar Ministarstva Mersudin Gredić, boravila je u Tirani 5. i 6. septembra, kada je imala susret sa direktorom za visoko obrazovanje Albanom Zapa", saopšteno je iz tog resora.

Gredić je upoznao direktora sa listom kandidata iz Crne Gore koju su konkurisali za upis na univerzitetima Albanije. Na sastanku je istaknuto da je ove godine za studente iz Crne Gore obezbijeđeno 174 mjesta. Na dan sastanka je bilo prijavljeno 78 kandidata.

"Delegaciju Ministarstva primio je i pomoćnik ministra obrazovanja i nauke Ardian Tana. Gospodin Tana je iskazao uverenje da je obrazovanje temelj lijepe budućnosti i prosperiteta. zaključeno je da odlična saradnja dva Ministarstva otvara mogućnost buduće uspješne saradnje u mnogim sferama obrazovanja", navodi se u saopštenju.

Tana je istakao da saradnja može da se proširi i na oblast osnovnog obrazovanja i, u tom kontekstu, prenio spremnost albanske strane da pruži pomoć u obuci nastavnika iz Crne Gore za savladavanje novih bolonjskih rješenja u nastavnom procesu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније