Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

07. 09. 2019. 10:53 >> 10:53
3

KAŠĆELAN

Cetinje ponosno na svoju princezu Jelenu

Crna Gora i njena Prijestonica ponosni su na dinastiju Petrovića koja je dala nemjerljiv doprinos razvoju crnogorske države i njenoj prepoznatljivosti u svijetu, ocijenio je gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan, tokom susreta sa praunukom crnogorske princeze, a italijanske kraljice Jelene, Emanuelom Filbertom od Savoje.

"Posebni sentimenti vežu nas za našu princezu Jelenu, a italijansku kraljicu, koja je svojim humanitarnim radom i nesebičnošću, ljubavi prema staroj i novoj domovini, i narodu u obje države, postala veća od sopstvenog života i djela, i voljena decenijama poslije smrti“, kazao
je Kašćelan.

On je najavio da će Prijestonica Cetinje kroz kapitalni budžet za 2020. godinu planirati novac za kupovinu parcele za proširenje novog groblja, kako bi se u jednom njegovom dijelu napravila Aleja Petrovića i tu, kada se steknu uslovi, sahranili posmrtni ostaci Potomaka dinastije Petrović Njegoš iz Italije, Francuske i Austrije.

Kašćelan je pozvao princa Emanuela da posjeti Njeguše, čuveno mjesto u kojem je rođen njegov čukunđed kralj Nikola i brojni crnogorski vladari, duhovni i svetovni, kao i mnogi drugi znameniti junaci.

Princ Emanuel se zahvalio Kašćelanu na prijemu, navodeći da se na Cetinju osjeća kao kod kuće, te da je Crna Gora lijepa kao iz priča njegovih roditelja.

Osim princa Emanuela, u delegaciji koju je primio gradonačelnik Kašćelan bili su, među ostalima, mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo, vladika Boris, predsjednik Nacionalnog instituta „Guardie di Onore di Panteon“ Ugo D'Atri i predsjednica Udruženja „Amici del Montenegro“ Maria Sata.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније