Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

11. 09. 2019. 09:58 >> 09:57
1

FAKULTET ZA SPORT UCG

Razmatrali saradnju sa kolegama iz Prištine

Profesori i saradnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore posjetili su Koledž Universi u Prištini i sa predstavnicima Koledža ragovarali o saradnji te dvije visokoškolske institucije.

"Kosovska visokoškolska institucija školuje kadrove iz fizičke kulture i sporta, ali i medicinske sestre. Posebno se ističe izdavačkom djelatnošću i Centrom za dijagnostiku u sportu", navodi se u saopštenju.

U delegaciji Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje su bili prof. dr Duško Bjelica i saradnici dr Jovan Gardašević i mr Vasiljević.

Njih su kosovske kolege Fadil Luta, Jeton Havoli, Fitim Arifi i Sami Sermaxhaj, upoznali su radom Koledža i izveli ogledna testiranja kao prezentaciju opreme njihovog Centra za dijagnostiku.

"Posebno smo impresionirani opremom za testiranje koju posjeduju kolege iz Prištine i naravno njihovom željom da sarađujemo. Tim prije, što je naša posjeta upriličena nakon antropometrijskog mjerenja koju smo realizovali sa fudbalerima juniorske reprezentacije Kosova, kao dio misije proširenja naučne baze podataka o morfološkim karakteristikama sportista u regionu", istakao je dr Jovan Garadšević, saradnik na Univerzitetu Crne Gore.

On je zaključio da je riječ o respektabilnim mogućnostima saradnje od koje se mogu očekivati naučni benefiti.

"Sljedeći korak je i zvaničan dogovor dekana Fakulteta za sport i fizičkog vaspitanja Steva Popovića i rukovodstva koledža Universi", najavio je Gardašević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније