Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Portal RTCG [ Ozren Zogović ]

08. 11. 2019. 14:00 >> 15:17

EKSPERT EBU-A U RTCG

Iskustvo RTV Slovenije za bolju realizaciju planova

U okviru projekta tehničke saradnje i podrške javnim nacionalnim emiterima zemalja Zapadnog Balkana, u Radio-televiziji Crne Gore održan je dvodnevni trening na temu programsko-produkcionog i finansijskog planiranja i izvještavanja.

Na radionici, kojoj su prisustvovali rukovodioci više sektora RTCG - Televizije, Radija, Portala, produkcije i finansija, ekspert Evropske radiodifuzne unije (EBU) Marko Fili podijelio je iskustva RTV Slovenije.

Fili je naglasio da je planiranje bitno ako želimo dostići neke ciljeve. Prvo, mora se znati koji su to ciljevi i sa kojim aktivnostima doći do njih.

"Treba da znamo šta želimo da postignemo i kakve resurse imamo. Koliko imamo finansija, koliko imamo zaposlenih, koja tehnička sredstva itd. RTCG to sada obavlja dosta dobro, uporedili smo sa RTV Slovenije i vidjeli kako mi radimo, a kako vi", kazao je Fili, inače bivši generalni direktor RTV Slovenije.

Istakao je da će proces digitalizacije, u nekoj mjeri, promijeniti način rada, tako da će se promijeniti i planovi i način iskorišćavanja resursa.

"Mislim da vas čeka puno zadovoljstva sa novom opremom, ali i puno rada, zato treba da se pripremite", dodao je Fili.

Pomoćnica generalnog direktora RTCG Vanja Šćekić je kazala da su uvidjeli kako unaprijediti i procese planiranja i izvještavanja nakon procesa digitalizacije, ta na koji način se dostavljaju izvještaji nadležnima.

Ekspert EBU-a je dao praktične primjere i savjete kako da sektori RTCG zajednički planiraju Programsko-produkcione i finansijske planove.

"Fili nam je pomogao i kako da jedni druge bolje razumijemo, pogotovo službe finansija, produkcije i programa, kako bi naši planovi bili precizni, realni i izvodljivi, i pokazao načine kako da se bolje realizuju. Čuli smo kako da dijelimo budžete u pojedine programske jedinice i na koji način da pratimo realizaciju ostvarenja budžeta", navela je Šćekić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније