Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

18. 12. 2019. 09:16 >> 09:16

PROBIĆE ROK

Radovi na cetinjskom stadionu i 2021. godine

Do kraja 2020. godine biće završen najveći dio građevinskih radova na izgradnji fudbalskog stadiona na Cetinju, ali će dobar dio radova ostati i za 2021. godinu, saopštio je portparol Uprave javnih radova Goran Škatarić.

On je saopštio da bi se sa aspekta papirologije moglo reći da kasne radovi na izgradnji stadiona, što je, kako je pojasnio, uslovljeno usklađivanjem projektne dokumentacije s novim propisima.

"Građevinske norme se moraju poštovati", rekao je Škatarić u Jutarnjem programu RTCG-a.

U toku je, kazao je Škatarić, izgradnja istočne i zapadne tribine, navodeći da je dobar dio radova završen.

"Došlo se do same konstrukcije, odnosno nosećih elemenata za konstrukciju krova. Počela je gradnja južne i sjeverne tribine, i u tom dijelu se izvođač pridržava projekte dokumentacije i građevinskih normi. Dosta vremena je potrošeno na usklađivanju projektne dokumentacije sa novim propisima. Od momenta kad je počela izgradnja sa tadašnjom važećom dokumentacijom došlo je do promjene propisa koji se odnose na opterećenje vjetrom i snijegom, što je važno zbog klimatskih uslova na ovom područlju. Bilo je potrebno izmijeniti dokumentaciju", rekao je Škatarić.

On je rekao da je prilikom radova na konstrukciji krova izuzetno važno ispuniti sve norme.

"Nećemo robovati rokovima, jer želimo da ispunimo sve građevinske norme. Sa aspekta paprilogije kasni se, ali se građevinske norme moraju poštovati", poručio je on.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније