Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 09. 2013. 09:32 >> 15:11
3

462 MJESTA

Studenti dobili novi dom

U Podgorici je otvoren novi Studentski dom, napravljen po najsavremenijim svjetskim i ekološkim standardima, u čiju je gradnju uloženo oko osam miliona eura. Studentski dom je svečano otvorio premijer Milo Đukanović.

Đukanović je kazao da je, permanentni razvoj, imperativ svake Vlade i da je ključni problem na tom putu deficit savremenih znanja i vještina.

''Taj deficit jedino možemo prevazići novim znanjima i vještinama koje će donijeti nove generacije, obrazovane na crnogorskim univerzitetima'', rekao je premijer, navodeći da ta i ostale najavljene investicije koje se odnose na studentsku populaciju, stvaraju preduslove da studenti uživaju sve pretpostavke za kvalitetan rad i usavršavanje.

Đukanović je kazao da će se jedino na taj način Crna Gora ekonomski utemeljiti, nakon uspješne obnove nezavisnosti i da će jedino tako uspješno doći do željene evroatlantske luke.

Objekat ima 126 dvokrevetnih i 70 trokrevetnih soba, ukupnog kapaciteta 462 mjesta. Predsjednik Studentskog parlamenta Miloš Pavićević kazao je da je riješen problem smještaja studenata u Podgorici, jer je obezbjeđeno 460 novih kreveta. 

Ministar prosvjete Slavoljub Stijepović kaže da je Vlada, izgradnjom Studentskog doma, pokazala da brine o svojoj budućnosti.

Osim smještajnih kapaciteta, objekat sadrži recepciju, kancelarijski prostor za administraciju, tehničke prostorije, biblioteku sa čitaonicom kapaciteta 84 mjesta, i internet salu sa 20 mjesta. ''Najbolja potpora ciljeva je zalaganje države da mladima svih uzrasta priušti uslove koje imaju njihovi vršnjaci u Evropi'', kazao je Stijepović. 

Iz Ministarstva prosvjete su podsjetili da je izgradnja objekta realizovana po modelu javno-privatnog partnerstva. 

„Predmet javno-privatnog partnerstva je finansiranje, projektovanje, izgradnja, opremanje, održavanje, upravljanje domom i pružanje usluge smještaja za najmanje 380 studenata za deset mjeseci godišnje, na period od 30 godina“, precizirali su iz tog resora.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније