Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

15. 03. 2020. 09:35 >> 10:41

ZAVOD ZA TRASFUZIJU

Dobrovoljno davanje krvi funkcioniše nesmetano

Plan prikupljanja krvi za 2020. godinu teče planiranom dinamikom, i aktuelna situacija u vezi sa virusom Covid-19 neće uticati na realizaciju akcija dobrovoljnog davanja krvi, saopšteno je iz Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore.

 

Normalno obezbjeđivanje ovog lijeka,kako kažu, neophodno je za nesmetano funkcionisanje zdravstvenog sistema i zbrinjavanje hroničnih bolesnika i hitnih slučajeva.

“Stoga, svi zdravi građani i građanke, koji žele da doniraju krv, to mogu učiniti radnim danima od 7 do 14.30 časova”, navodi se u saopštenju.

U skladu sa preporukama, preduzete su mjere pojačane kontrole svih davalaca u vezi sa virusom Covid-19.

“Savjetujemo sve naše građane i građanke, koji imaju neki od simptoma koji liče simptomima virusa Covid-19 (povišena tjelesna temperatura, kašalj, kijanje, nedostatak daha ili otežano disanje) da prate uputstva epidemiologa i ordinirajućih ljekara, te da ne izlažu druge ljude eventualnom riziku za dobijanje bolesti”, kazali su iz Zavoda.

Ukoliko bude bilo kakvih promjena u radu sa davaocima krvi, Zavod će blagovremeno obavijestiti javnost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније