Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi [ Mina ]

24. 03. 2020. 15:39 >> 15:37

VIRTUELNE UČIONICE

Onlajn nastava na UCG

Na Univerzitetu Crne Gore nastava će se održavati putem interneta, i to preko virtuelnih interaktivnih učionica u realnom vremenu, saopšteno je iz UCG-a.

Kako su naveli, onlajn nastava na UCG, održava se putem ZOOM aplikacije, za čije korišćenje je Centar informacionog sistema Univerziteta kreirao uputstvo za nastavnike, kako bi riješio nedoumice i olakšao im rad u novim uslovima.

„Od 16. marta, kada je nastava obustavljena usljed globalne pandemije izazvane virusom COVID19, dekani su po preporuci Rektorata UCG-a, organizovali nastavno osoblje da održe kontinuitet nastave, ali u virtuelnim učionicama“, kaže se u saopštenju.

Za ZOOM aplikaciju, kako su pojasnili nalog se otvara na adresi https://zoom.us/ gdje se registruje predavanje, u okviru kojeg veći broj studenata može interaktivno učestvovati.

„Besplatna verzija omogućava trajanje predavanja do 40 minuta“, istakli su iz UCG-a.

Navode da je nakon isteka tog vremena moguće nastaviti tako što se kreira novo onlajn predavanje, a nastavno osoblje ima slobodu da izabere najbolji vid predavanja u zavisnosti od prirode predmeta.

Iz UCG-a su objasnili da nastavno osoblje ima mogućnost postavljanja sadržaja potrebnog za studente na zvaničnom sajtu Univerziteta, kao i da postavljaju multimedijalne prezentacije na platformi Moodle, na adresi http://dl.ucg.ac.me/, koju je priredio Centar informacionog sistema UCG-a.

„Centar informacionog sistema UCG-a je, po prijemu službenog mejla nastavnika, na adresu nastava@ucg.ac.me, sa podacima kao što su ime fakulteta, ime studijskog programa, spisak nastavnika kreirao naloge za predmete na ovoj platformi i ustupao nastavnicima kredencijale (korisničko ime i lozinku) za pristup predmetu“, navodi se u saopštenju.

Napominju da je za pristup ovoj platformi je potreban službeni mejl Univerziteta.

Navodi se da studenti koji nijesu ranije preuzeli ili su zaboravili korisničko ime i lozinku mejla, Centar informacionog sistema je razvio elektronski servis Aktiviraj nalog da bi studentima olakšao pristup onlajn predavanjima putem Moodle platforme.

„Sve što je potrebno je da student popuni formu na stranici https://aktivirajnalog.edu.ucg.ac.me/, a korisnički podaci će studentu biti poslati SMS-om na uneseni broj telefona“, pojasnili su iz UCG-a.

Aktivnu komunikaciju sa studentima nastavnici organizuju po svom izboru, i putem drugih, opcionih platformi, a služe se i drugim alatima elektronske komunikacije, kao što su Fejsbuk, Vajber i Skajp grupe.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније