Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 03. 2020. 20:16 >> 20:14

RIJETKI PRIMJERI KRŠENJA

Cetinjani uglavnom poštuju mjere

Građani i privredni subjekti na Cetinju uglavnom poštuju predviđene mjere u borbi protiv covid-19 virusa, kazao je za Radio Crne Gore načelnik komunalne policije Prijestonice Savo Jašović, uz napomenu da je zabilježeno nekoliko kršenja mjera u nacionalnim parkovima Lovćen i Skadarsko Jezero, kao i jedan neodgovoran vlasnik koji je otvorio ugostiljeljski objekat uprkos zabrani.

"Imali smo slučaj da se jedno lice oglušilo o naredbu i da je obavljalo ugostiteljsku djelatnost. Objekat je zatvoren, a tom licu je određeno zadržavanje zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima. Jedan od primjera nepoštovanja jeste i taj da se posebno osobe starije dobi, ne pridržavaju preporuke držanja socijalne distance kada su u redovima ispred poslovnih banaka ili prehrambenih radnji. Takođe, u saradnji sa službenicima OB Cetinje obilazili smo gradska i prigradska naselja, i putem megafona upozoravali građane da napuste javne površine, odnosno trgove, parkove, dječija igrališta i školska dvorišta, kao i da poštuju preporuke o samoizolaciji. Na Cetinju su inače zatvoreni svi parkovi i igrališta", naglasio je Jašovic koji poziva sve da ostanu doma i tako sačuvaju sebe i druge

Jašović je kazao i da je jedan broj građana predviđene mjere zaštite zdravlja olako i neozbiljno shvatio.

Oslobađanje od radnih i školskih obaveza koristili su za izlete i druženja u prirodi, roštiljanje i rekreativne aktivnosti. Imali smo pozive građana sa Rijeke Crnojevića o velikom broju izletnika. Izašli smo na mjesto događaja, zatekli nekoliko većih grupa na tri lokacije, koje smo upozorili i udaljili. Mi smo stupili u kontakt sa JP “Nacionalni parkovi” i dogovorili da se zajednički djeluje ,kako bi sproveli propis o zabrani ulasaka u oba nacionalna parka.Zbog specifičnosti terena nije moguće taj prostor hermetički zatvoriti ali očekujemo da će se građani pridržavati zabrane", naveo je Jašović.



On je rekao i da od dana stupanja na snagu Naredbe Ministarstva zdravlja o preduzimanju privremenih mjera na zaštiti građana od širenja korona virusa kao i zasijedanja Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Prijestonice Cetinje, nije bilo kršenja naredbe o samoizolaciji lica za koje postoji rizik da su zaražena virusom korona.

"Od kada smo dobili spisak tih osoba, preduzimane su preventivne radnje u cilju njihovog zaticanja na javnim mjestima, jer mi nijesmo nadležni da ih kontrolišemo na kućnim adresama. Isto tako, da li su ta lica prije toga bila savjesna i odgovorna, ne možemo da potvrdimo, kao ni to da li je bilo socijalnih kontakata sa ostalim građanima mimo javnih mjesta.Pozdravljam Odluku Vlade Crne Gore da se objave spiskovi građana koji su u samoizolaciji jer je tako olakšan rad nadležnih službi –naglasio je Jašović I dodao da je JP Vodovod i kanalizacija i Služba zaštite Prijestonice Cetinje,uz asistenciju komunalne i saobraćajne policije, obavljena preventivna dezinfekciju gradskih saobraćajnica i trgova, kao i dvorišta Bolnice „Danilo I“ i Doma zdravlja.

"Površine su tretirane hlornim rastvorom i planirano je da se ova aktivnost obavlja dva puta sedmično u zavisnosti od vremenskih uslova", kazao je načelnik cetinjske Komunalne policije.

Milena Stanojević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније