Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M. ]

09. 04. 2020. 07:39   >>  07:36 1

NAPUNIO 67 GODINA

Smijenjen izvršni direktor Luke Kotor

Pomorski kapetan Branko Kovačević smijenjen je u srijedu sa mjesta izvršnog direktora kompanije Luka Kotor, a za vršioca dužnosti imenovan Marko Radulović.

Većinski vlasnik ovog preduzeća je Opština Kotor, sa 57 odsto akcijskog kapitala.

Kovačević je smijenjen dok je u samoizolaciji, a o smjeni ga je obavijestila predsjednica Odbora direktora, Tatjana Stanovčić, koja je i predsjednica Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Kotor, piše Dan.

“Tačno je da sam smijenjen. Telefonom me pozvala predsjednica Borda direktora i saopštila mi da će se sjednica održati i da će ona insistirati na mom razrješenju po sili zakona, jer sam napunio 67 godina života. Ja sam u penziji i iz penzije sam bio i imenovan na dužnost izvršnog direktora”, kazao je Kovačević.

On je Stanovčić rekao da postupa onako kako smatra da je po zakonu.

“Sada ste u prilici, imate većinu, samo ja sam u samoizolaciji. Ona je na to odgovorila 'svi smo u samoizolaciji'. Po meni je samoizolacija jedna vrsta bolovanja, a ostavljam onima koji su donijeli odluku o mom razrješenju, da o tome razmisle”, saopštio je Kovačević za Dan.

On je dodao da će, kada dobije rješenje o razrješenju i bude mogao napustiti mjesto stanovanja, odnosno kada mu bude ukinuta mjera samoizolacije, odmah otići u preduzeće da preda dužnost.

Kovačević je na direktorsku poziciju postavljen u ime Demokratskog fronta, koji je uz Demokrate, Građanski pokret URA, Socijaldemokratsku partiju (SDP) i manjinsku podršku tri odbornika Socijalističke narodne partije (SNP), bio dio koalicije koja je u Kotoru vršila vlast od 2017. do juna prošle godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније