Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

20. 05. 2020. 15:19 >> 15:18

NAKON DVA MJESECA

BP: Zaposleni iz Doma starih izašli iz karantina

Zaposleni u Domu starih "Bijelo Polje", na čelu sa direktorom Dejanom Pavićevićem, poslije dva mjeseca, izašli su iz karantina zbog korona virusa.

Prije pojave prvog slučaja zaraze u Crnoj Gori, krizni štab Doma donio je odluku o potpunom karantinu zaposlenih i niz odluka o zabrani posjeta, izlazaka, prijema, grupnih aktivnosti korisnika...

"Korona je prekinula sve naše planove i uobičajeni način funkcionisanja. Od početka naš jedini prioritet bio je očuvanje zdravlja korisnika, pa smo zbog toga donijeli odluku da zaposleni naše ustanove koji mogu da rade od kuće ne dolaze na posao, a da svi oni koji neposredno rade sa korisnicima i brinu o njihovom zdravlju, higijeni i ishrani budu u Domu, u izolaciji. Na taj način sveli smo na minimum mogućnost da neko od zaposlenih unese virus u samu ustanovu", objasnio je direktor Doma i koordinator Kriznog štaba Dejan Pavićević i dodao da je, po riječima stručnjaka, to bio jedini način da sačuvamo naše korisnike.

Dani u karantinu, kako je kazao, prolazili su sporo, ali korisnici nijesu osjećali strah, s obzirom na to da su zaposleni brinuli o njima.

"Poslije dva mjeseca karantina mogu da kažem da je ovo bio veliki izazov za sve nas i neprocjenjivo iskustvo. Svima je bilo teško, s obzirom na to da smo ostavili svoje porodice, ali smo ispred sebe postavili jasan cilj, da zaštitimo našu drugu, veliku domsku porodicu što nam je dalo dodatnu snagu da istrajemo“, kaže Pavićević.

U Domu su imali i jedan "granični slučaj" infekcije koji je, po riječima stručnjaka, zbog mjera prevencije, proglašen pozitivnim. Pavićević ističe da su preduzeli sve potrebne mjere, izolovali zaposlenog i kontakte, nakon čega je testiranje ponovljeno još dva puta i utvrđeno da je zaposleni negativan na korona virus.

"U jednom momentu dio javnosti posumnjao je na naš rad i trud i bili smo izloženi raznim spekulacijama. Međutim, bili smo sigurni da smo dali sve od sebe da zaštitimo naše korisnike i pokažemo kako se čuvaju najstariji članovi ovog društva“, objašnjava Pavićević.

Ističe da je ta ustanova sve vrijeme imala je pomoć i podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja i Opštine Bijelo Polje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније