Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

30. 05. 2020. 09:29   >>  09:28

PREKO E-UPISA U VRTIĆE

Četiri hiljade prijava za pet dana

Za svega pet dana primjene e-upisa u vrtiće, koji je počeo 26. maja, podnijeto je čak 4.000 zahtjeva, što dovoljno govori o jednostavnosti servisa, rekla je portparolka Ministarstva prosvjete Milica Lekić.

"Činjena je da više ne treba prikupljati dokumentaciju poput izvoda iz matične knjige rođenih, potvrda centara za socijalni rad i drugo. Ovaj podatak o broju upisanih je još značajniji kad se stavi u kontekst, a to je da očekujemo oko 5.000 prijava ukupno, što znači da je za pet dana upis faktički priveden kraju", istakla je Lekić.

Ona je pozvala sve roditelje da upišu djecu u predškolske ustanove zbog značaja pohađanja vrtića za njihov dalji razvoj.

Napomenula je i da nije potrebno da roditelji čija su djeca već upisana u vrtić upisnu proceduru obnavljaju, već će oni biti upisani po automatizmu. Izuzetak su djeca koja su prispjela za upis u osnovnu školu, a kojoj se upis odlaže.

"Interesantno je i da je e-upis sproveden za prvih pet dana u čak dvadeset opština, što ukazuje na relativno ravnomjerno interesovanje roditelja za korišćenje e-servisa. Takođe, Ministarstvo je na samom početku e-upisa u vrtiće jasno naglasilo da će, zajedno sa predškolskim ustanovama, biti na raspolaganju roditeljima koji imaju tehničkih problema ili nijesu ili iz bilo kog razloga u mogućnosti da sami sprovedu e-upis. Da je zaista tako, govori i podatak da su same ustanove, a na zahtjev roditelja koji nijesu bili u mogućnosti da samostalno upišu dijete, sprovele proceduru upisa za preko 50 djece", istakla je Lekić.

U toku je kampanja za povećanje obuhvata djece predškolskim vaspitanjem, u koju su se uključile predškolske ustanove, ali i stručne službe.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније