Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Dan; Objavio: O.Z. ]

24. 06. 2020. 08:03 >> 08:01

CAMAJ

"Od podgoričke Čistoće ćemo uzeti koliko nam treba"

Kada ćemo potpuno samostalno početi da radimo u Opštini Tuzi konkretno ne mogu reći, ali ovo odugovlačenje sa razgraničenjem sa Podgoricom nikome ne odgovara, a najmanje nama i podgoričkoj Čistoći, kazao je Nikola Camaj, direktor Komunalnog – Tuzi.

On kaže da ostaje pri stavu da im pripada dio opreme Čistoće jer su u kupovini učestvovali i građani Tuzi koji su punili gradski budžet.

“Tražićemo ono što smo zajedno stekli i naravno po dogovoru. Ne tražimo dio opreme ovog preduzeća, već ono što nam je potrebno”, navodi Camaj.

On je istakao da su konstantno radnici na terenu, te da se vidi razlika u higijeni Tuzi

“Želja nam je da područje Opštine Tuzi doživljavamo kao svoje dvorište, a planovi su nam da tome i doprinesemo. Veliki broj građana pomaže naše akcije i savjesnim ponašanjem ali i dobrovoljnim radom za uređenje svih javnih površina i puteva na području opštine. Svakako ima i drugačijih, a ima i onih kojima smetaju naše aktivnosti, jer sami nijesu nikada ništa uradili. Ipak prepoznaju se neke lokacije koje danas očistimo, a već sjutra na tom prostoru izbace otpad”, kaže Camaj.

Svake godine za čišćenje Rujele iz budžeta opštine izdvajano je oko 50.000 eura. Ove godine nije to tako.

“Samo za Rujelu se godinama odvajalo na desetine hiljada eura, a nikada nije očišćena, kao ni divlje deponije. Inače, formiranje divljih deponija pored kontejnera jeste glavna boljka održavanja higijene. Rujela je očišćena, za sada, u dijelu koji prolazi kroz centar. Ova akcija će se nastaviti”, rekao je Camaj.

Kaže i da su prepoznali kritične tačke.

“Kritične tačke su na ulazu iz pravca Podgorice, kod prve skretnice za Karabuško polje, kao i iza nekadašnje kasarne u Šipčaniku, pored zgrade opštine i kod stadiona. Pozivamo građane da vode računa gdje odlažu otpad i da čuvaju životnu sredinu”, navodi Nikola Camaj, direktor Komunalnog.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније