Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 06. 2020. 12:59 >> 12:58

PREDLOG SENATA

UCG: 2.304 mjesta za specijalističke i 589 na master studije

Senat Univerziteta Crne Gore predložio je na današnjoj elektronskoj sjednici 2.304 mjesta za specijalističke i 589 na jednogodišnje master studijske programe.

 

Prijedlog broja studenata za upis na postdiplomske specijalističke studije i jednogodišnje master studije, kako su pojasnili, utvrđen je u skladu sa licencom Ministarstva prosvjete.

"Dostavljeni prijedlozi opravdani su sa aspekta zapošljivosti i potražnje na tržištu rada u Crnoj Gori, prostornih i kadrovskih kapaciteta organizacionih jedinica i iskazanog interesovanja studenata za upis", kazali su iz UCG.

Prijedlog Senata je da se na specijalističkim studijama, po principu afirmativne akcije, poveća ukupan broj studenata na svakom studijskom programu za po jedan.

"Takođe, nema većih odstupanja u pogledu predloženog broja studenta za upis u odnosu na prethodnu studijsku godinu", pojasnili su.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније