Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 10. 2020. 12:44 >> 12:45

MO SAOPŠTILO

Ne upozoravamo stočare da se sklone sa Sinjajevine

Nijesu tačne informacije koje prenose pojedini mediji da Vojska Crne Gore svakodnevno upozorava stočare da se sklone sa Sinjajevine, saopštilo je Ministarstvo odbrane, uz napomenu da je cjelokupan proces oko formiranja vježbovno-strelišne prostorije na Sinjajevini do sada bio transparentan.


Javnost je, kažu iz MO, upoznata da će se sljedeće sedmice na vježbovno-strelišnoj prostoriji organizovati stacionarno logorovanje i izvršiti gađanja minobacačima 82 mm i 120 mm.

"Takođe, danas smo uputili poziv svim zainteresovanim NVO iz oblasti zaštite životne sredine i medijima da pristustvuju vježbi 22.oktobra. Na taj način želimo svima da damo sve odgovore. Ovom prilikom podsjećamo da je Ministarstvo odbrane, kako je i najavilo, ove godine krenulo sa utvrđivanjem nultog stanja na Sinjajevini, te da je dio istraživanja završen", kazali su iz Ministarstva odbrane.

Sa rezultatima će javnost, kako su kazali, biti upoznata 22.oktobra na Sinjajevini.

"Taj postupak istraživanja ponovićemo sljedeće sedmice, u toku i nakon vježbe, kako bi imali uporedne podatke. Sve to je definisano odlukom Vlade iz septembra prošle godine, kojom je na toj planini formirana vježbovno-strelišna vojna prostorija. Ovom prilikom želimo i istaći da nisu tačne informacije koje prenose pojedini mediji da Vojska svakodnevno upozorava stočare da se sklone sa planine. Na Sinjajevini je prisutna Inženjerija Vojske Crne Gore koja radi puteve, a koja je u zadnje tri godine rekonstruisala više od 500 kilometara puteva, dok je 40 kilometara novih puteva probijeno. Vojska Crne Gore je poslala obavještenje opštinama Kolašin, Mojkovac, Šavnik i Žabljak o planiranoj vježbi", navodi se u saopštenju.

Odgovoran pristup, kako su poručili, imaće uvijek, te da će o svemu i ubuduće javnost obavještavati.

"Vojska Crne Gore uvijek je bila i biće na usluzi građanima, da ih zaštiti i pomogne u svakoj situaciji. Naša je dužnost da istaknemo da nije namjera da radimo na štetu stanovništva i svoje zemlje", napominju iz MO.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније