Žabljak
Malo oblačno
-2.6 °C
Pljevlja
Oblačno
1.4 °C
Herceg Novi
Pretežno vedro
13.4 °C
Nikšić
Umjereno oblačno
5.2 °C
Cetinje
Oblačno
6.4 °C
Bar
Umjereno oblačno
11.0 °C
Podgorica
Pretežno vedro
8.9 °C
Ulcinj
Umjereno oblačno
11.8 °C
Kolašin
Umjereno oblačno
1.7 °C

Društvo

31. 10. 2020. 18:54   >>  19:42 1

TVCG

Prenos sahrane zbog epidemiološkog rizika

Televizija Crne Gore prenosi sahranu mitropolita Amfilohija između ostalog i zato da se građani ne bi izlagali epidemiološkom riziku.

"Televizija Crne Gore, kao što je objavljeno, sjutra ce prenositi sahranu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Pored ostalog, jedan od ključnih razloga je i taj što Televizija Crne Gore, kao Javni servis svih građana, imajući u vidu mjere NKT-a za sprečavanje širenja korona virusa , želi da svim vjernicima omogući da taj čin gledaju kod kuće, kako se ne bi izlagali epidemiološkom riziku, koji je u ovakvim situacijama visok i neizbježan", navodi se u saopštenju TVCG.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) pozvalo je građane da se pridržavaju epidemioloških mjera da bi zaštitili svoje zdravlje, ali i živote svojih najbližih.

Iz Demokratske partije socijalista kazali su da je krajnje neobično da je Javni servis svih građana Crne Gore, najavio direktan prenos događaja koji, kako su kazali, po svim najavama može biti rizičan po zdravlje velikog broja ljudi, što predstavlja direktno kršenje mjera NKT-a.

Pratite nas na

Novo