Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 11. 2020. 16:49 >> 16:49

MEDIA CENTAR

Obučavali novinare kako izvještavati o javnim okupljanjima

Jednodnevne obuke za novinare i urednike RTCG i lokalnih javnih emitera u vezi sa izvještavanjem o javnim okupljanjima održao je Media centar od 4. do 6. novembra. One su održane u Podgorici, Tivtu i Bijelom Polju.

"Tokom obuke polaznici su analizirali priloge javnih emitera posvećene javnim okupljanjima u cilju uočavanja stepena poštovanja profesionalnih standarda i profesionalnih propusta. Tokom obuke polaznicima su predstavljeni i međunarodni standardi u organizovanju javnih okupljanja radi cjelovitijeg informisanja javnosti o ispunjenosti zakonskih obaveza u održavanju javnih skupova", kazao je direktor Media centra Goran Đurović.

Cilj projekta je, ističe Đurović, poboljšano izvještavanje javnih emitera o javnim okupljanjima.

"Jedna od aktivnosti Media centra u projektu 'Profesionalno informisanje o javnim okupljanjima' bilo je i praćenje izvještavanja o javnim okupljanjima u centralnim informativnim emisijama TVCG, TV Nikšić, TV Pljevlja i TV Budva. Na osnovu prikupljenih informacija iz šestomjesečnog perioda urađena je i Analiza izvještavanja javnih emitera o javnim okupljanjima", kazao je Đurović.

On napominje da su obuke održane u okviru projekta "Profesionalno informisanje o javnim okupljanjima" kojeg realizuje Media centar uz finansijsku podršku Instituta alternativa, u sklopu projekta "Okupljanja za ljudska prava: Sloboda javne riječi u javnom prostoru", a koji podržava Evropska unija kroz Instrument za demokratiju i ljudska prava.

Učesnici su, kako se dodaje u saopštenju, dobili Priručnik za izvještavanje o javnim okupljanjima koji je u sklopu istog projekta, pripremio Media centar.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније