Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 10. 2013. 19:55 >> 19:55
1

URUČENE DIPLOME

Uljarević: Nema kulture ljudskih prava

Svečanim uručenjem diploma završen je program XVIII generacije Škole ljudskih prava koju organizuje Centar za građansko obrazovanje, a uz podršku Norveškog ministarstva inostranih poslova.

Diplome je polaznicima uručila Daliborka Uljarević, izvršna direktorka CGO-a, ističući tom prilikom da Crna Gora još nije društvo kulture ljudskih prava, a da se jedan od uzroka nalazi i u danas prisutnim kršenjima prava i izostanku adekvatne reakcije institucija, ali i nedovoljnom znanju građana i građanki o tome koja prava imaju i kako se za njih boriti.

"Obrazovanjem o ljudskim pravima Crna Gora dobija aktivne građane i građanke sa razvijenom demokratskom sviješću, koji će doprinijeti ograničenju samovolje pojedinaca i profesionalizaciji institucija koje treba da štite ljudska prava", kazala je Uljarević.

Školu je činilo 3 modula u ukupnom, ali intezivnom, trajanju od nedjelju dana tokom kojih su polaznici kroz brojna predavanja, radionice, projekcije filmova, panel diskusije i posjete institucijama učili i diskutovali o različitim temama iz oblasti ljudskih prava.

"Školu ljudskih prava pruža široko teorijsko i praktično znanje o konceptu ljudskih prava, afirmiše kulturu ljudskih prava, inspirišući i motivišući ljude da se zalažu za svoja prava, kao i za prava onih koji nijesu u mogućnosti da to urade sami i osnažuje ih da imaju direktniji uticaj u društvu u budućnosti", saopšteno je iz CGO.

Škola je organizovana uz podršku norveškog Ministarstva inostranih poslova, kroz regionalni projekat obrazovanja za ljudska prava i aktivno građanstvo na zapadnom Balkanu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније