Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

TVCG/Mina

06. 12. 2020. 16:07 >> 16:07
1

AMBASADE I KOMPANIJE

Obezbijedili pomoć za 500 porodica

Ove godine neće biti Diplomatskog božićnjeg bazara, ali je Međunarodni kljub žena uz pomoć 20 ambasada obezbijedio sredstva da pomogne čak 500 porodica. Ove godine donirale su ambasade i brojne kompanije iz zemlje i inostranstva, kako bi pokazali da korona može ubiti sve, ali ne i humanost.

Ove godine, zbog pandemije korona virusa neće biti gužvi i štandova ambasada u okviru diplomatskog božićnjeg bazara. No, to ne znači da Međunarodni kljub zena uz pomoć ambasada i ove godine neće prikupiti sredstva za sve one kojima je neophodna pomoć.

"Trenutno na spisku imamo 250 porodica, koje će dobiti pomoć u hrani i brojnim drugim potrepštinama. Ono što posebno raduje je što ćemo imati sredstava i za još 250 porodica", kaže Zorica Mišković- Pavićević, ispred Međunarodnog kluba žena.

Pozivu tog kluba ove godine se odazvalo 20 ambasada.

Žale što ove godine neće biti tradicionalnog druženja, ali ih, poručuju, raduje što su donacije uvijek bile usmjerene na pravu adresu, tamo gdje su i najpotrebnije.

"Podržali smo posebni projekat, Međunarodnog kluba žena u iznosu od 10.000 eura za nabavku živornih namirnica i higijenskih proizvoda", kaže Robert Veber, ambasador Njemačke u Crnoj Gori.

"Naša Ambasada je odlučila da doprinese kupovinom i poklonima za čišćenje", kaže Boris Gandel, ambasador Slovačke u Crnoj Gori.

"Svi znamo da su ovo vrlo teška vremena, da je potrebno puno solidarnosti da bi pomogli svima. Posebno nama slovenačkim kompanijama u CG", saopštio je Gregor Presker, ambasadoer Slovenije u Crnoj Gori.

"Nama susjednoj Hrvatskoj je stalo do CG i njenih ljudi, i ponosan sam što sve tvrtke koje postoje ovdje u Crnoj Gori, što su pomagale u borbi protiv kovida, tako su učinile i ovaj put", kaže Veselko Grubišić, ambasador Hrvatske u Crnoj Gori. 

A pomoć ne samo najugroženijim, nego svim građanima Crne Gore biće prioritet nove Vlade, poručuje ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

I premijer i svi ministri su, kaže dali su doprinos ovoj akciji.

"Ono što je nama navjažnije jeste da se u daljem toku potrudimo da što manje majki djece i ostalih građana bude u potrebi za bilo kakvom vrstom pomoći. Volim da kažem da zdravlje prestavlja stanje blagostanja. Ovo nam sada treba", kazala je Borovinić Bojović.

 

I iz Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori poručuju da ih raduje što covid epidemija nije ugasila ljudsku potrebu sa solidarnošću. Događaj kao ovaj daje nadu da humanost nije samo riječ, već mnogo više od toga.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније