Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 12. 2020. 06:29 >> 17:52
23

MIHAILO O ZAKONU

"Građani će postati crkveni kmetovi"

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo apelovao je na političke partije, Nevladine organizacije, javne, naučne i kulturne poslenike i crnogorska udruženja da organizovano i zajednički ustanu u odbranu, kako je rekao, slobode i nezavisnosti države koju je napala njena Vlada."

On ističe da Vlada namjerava da iz Zakona o slobodi vjeroispovijesti ukloni članove koji temelje pravni osnov da se, kako je kazao, nezakonito prepisana crkvena imovina na Srpsku crkvu, odnosno, državu Srbiju ponovo uzakoni na crnogorsku državu.

“Tim okupacionim i velizdajničkim aktom više od 50 kvadratnih kilometara crkvenoga zemljišta, 650 crkava i oko 60 manastira biće upisano na Srbiju. Naša zemlja će se tako dovesti u kolonijalni položaj, a građani Crne Gore u status crkvenih kmetova”, poručio je Mihailo.

Pozvao je poslanike vladajućih stranaka da prije nego što dignu ruku za usvajanje tih izmjena, razmisle o razmjerama posljedica takve odluke, koje, dodao je, neće ostaiti bez odgovora.

“ Velikim se bogom kunemo da mi, potomci slobodara koji su handžarom i džeferdarom branili slobodu, nećemo biti ničiji kmetovi”, poručio je mitropolit CPC.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније