Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 12. 2020. 22:30 >> 22:39

UČESTVOVALO 200 OSNOVACA

Bicikla za pobjednike kviza „Koliko znaš o EU“

Nađa Kaluđerović, učenica devetog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Podgorice, Jana Vučinić, učenica osmog razreda podgoričke Osnovne škole „Maksim Gorki“ i Luka Želalić, učenik devetog razreda Osnovne škole „Orijenski bataljon“ iz Bijele, pobjednici su online kviza „Koliko znaš o EU?“.

Generalni sekretarijat Vlade – Sektor za informisanje javnosti o Evropskoj uniji i pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji organizovao je danas online kviz „Koliko znaš o EU?“, u okviru projekta „EU4ME“ koji finansira Evropska unija.

''U petnaestominutnom online kvizu učestvovalo je 200 učenika završnih razreda osnovnih škola u Crnoj Gori (osmi i deveti), koji su odgovarali na 15 pitanja o EU'', navode u saopštenju.

Kviz, koji se tradicionalno održava u decembru, odlična je prilika da učenike zainteresujemo za proces evropske integracije EU, ali i da im pružimo mogućnost da provjere svoje znanje o EU, evropskim institucijama, kulturi.

''Za Nađu, Janu i Luku su obezbijeđene vrijedne nagrade – tri gradska bicikla'', zaključili su iz Generalnog sekreterijata Vlade.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније