Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dan ]

16. 12. 2020. 07:21 >> 07:21

RESOR VESNE BRATIĆ

Kontrola škola, nema smjene direktora

Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta saopštili su da trenutno nijesu u planu smjene 240 direktora obrazovnih ustanova, kao što se najavljuje u javnosti, već vrše pregled stanja u sistemu obrazovanja.

Iz ministarstva navode da je školstvo pred izazovom zbog epidemije.

“Trenutno se bavimo pregledom stanja u ovom zahtjevnom ministarstvu i planom organizacije budućih aktivnosti. Ministarka i njen tim ulažu ogromno vrijeme i energiju kako bi na najbolji mogući način odgovorili trenutnim izazovima i izazovima koji su pred nama, s posebnim akcentom na početak drugog polugodišta u kontekstu pandemije Kovid-19. To je sve što možemo reći o trenutnim aktivnostima i pravcima djelovanja”, navode iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Ministarka Vesna Bratić je nakon sastanka sa predstavnicima Sindikata prosvjete i Udruženja Roditelji rekla je da je Ministarstvo prosvjete otvoreno za predloge Sindikata i civilnog sektora, kako bi se u aktuelnim epidemiološkim uslovima pružio maksimum znanja djeci i sačuvalo njihovo zdravlje.

Predstavnici Sindikata prosvjete su naglasili da bi valorizacija povećanog obima rada nastavnika trebalo da bude jedan od prioriteta, te da bi se ovo pitanje trebalo sistemski riješiti.

Oni su, takođe, iznijeli predlog da se prosvjetni radnici nađu među prioritetnim kategorijama stanovništva za vakcinaciju protiv virusa korona.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније