Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 12. 2020. 12:52 >> 12:53

BEČIĆ-FEJZIĆ

Nastavak podrške ideji multikonfesionalne Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatom Fejzićem i njegovim saradnicima, Fuadom Čekićem i Muharemom Demirovićem i zahvalio na nemjerljivom doprinosu koji Islamska zajednica daje očuvanju multivjerskog sklada i afirmaciji građanskih vrijednosti na kojima počiva crnogorsko društvo. On je poručio da će Parlament biti snažan partner i Islamskoj i svim vjerskim zajednicama u Crnoj Gori.

Bečić je istakao činjenicu da je na mjesto predsjednika crnogorskog parlamenta, pored poslanika vladajuće većine, izabran i povjerenjem koje su mu ukazali predstavnici manjinskih naroda.

Prema riječima predsjednika Bečića, Parlament će biti snažan partner Islamskoj zajednici i drugim vjerskim organizacijama u cilju očuvanja mira, prijateljskog suživota i unapređenja kvaliteta života svih građana, bez obzira na njihove etničke, kulturne ili vjerske razlike.

Reis Fejzić je izrazio zadovoljstvo prilikom da u direktnoj komunikaciji sa predsjednikom Skupštine razmijeni mišljenja o aktuelnim temama, konstatujući odličnu saradnju u prethodnom periodu.

Kako ističu u saopštenju, tom prilikom upoznao je predsjednika Bečića sa zaključcima Međunarodnog naučnog skupa “Islam i muslimani u Crnoj Gori”, u organizaciji Islamske zajednice, povodom 115 godina od Ustavnog priznanja autonomije, kao i namjeri da se nastavi sa izdavanjem godišnjeg časopisa “Elif”.

Uvažavajući kohezivni potencijal i istrajnost predsjednika Bečića u promociji građanske, multivjerske i multietničke Crne Gore, reis Fejzić je izrazio očekivanje da će Skupština Crne Gore i Islamska zajednica u Crnoj Gori, u narednom periodu, još snažnije sarađivati na promociji ideja koje afirmišu ljudska prava, slobode i multikonfesionalnu Crnu Goru.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније