Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda ]

23. 12. 2020. 07:17 >> 08:08
1

OMBUDSMAN

Provjeriće jesu li mjerama prekršena prava građana

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Siniša Bjeković pokrenuće postupak kako bi utvrdio da li je Ministarstvo zdravlja novim mjerama protiv koronavirusa prekršilo ljudska prava, potvrđeno je Pobjedi iz te institucije.

On će od Ministarstva zdravlja tražiti da se izjasne o novim propisima koji su usvojeni u ponedjeljak, a dodatno obrazloženi juče na konferenciji za novinare čelnika Ministarstva zdravlja.

“Na osnovu uvida u Naredbu objavljenu u Službenom listu i na osnovu medijskih izvještavanja po ovom pitanju, zaštitnik će pokrenuti postupak po sopstvenoj inicijativi i zatražiti izjašnjenje od Ministarstva zdravlja. Naš postupak u ovom slučaju ne razlikuje se od ranijeg stava kada su u pitanju navedene mjere”, piše u odgovoru zaštitnika.

Ministarstvo zdravlja donijelo je u ponedjeljak veče nove mjere u borbi protiv korona virusa, koje, između ostalog, predviđaju zabranu organizovanja Nove godine i na otvorenom i na zatvorenom, ali omogućava održavanje vjerskih obreda.

Grupa građana pokrenula je odmah zatim peticiju kojom od Vlade Crne Gore traže jednaka prava za sve u doba novogodišnjih praznika.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније