Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 11. 2013. 14:31 >> 14:31

OBJAVLJEN NACRT

Glavni grad dobija Etički kodeks za službenike

Pred odbornicima Skupštine Glavnog grada naći se se Etički kodeks lokalnih službenika i namještenika, kojim se utvrđuju etički standardi i pravila ponašanja službenika u organu uprave Glavnog grada, posebnoj i stručnoj.

 

 

U Nacrtu koji je objavljen na sajtu glavnog grada navidi se da je cilj Kodeksa očuvanje, afirmacija i unapređenje dostojanstva i ugleda službenika i jačanje povjerenja građana u rad organa lokalne uprave.

Službenik je, navodi se između ostalog, dužan da poslove obavlja na način da ne narušavaju ugled organa lokalne uprave i svoj ugled, te da se van radnog vremena ne smije ponašati na način koji može narušiti ugled organa lokalne uprave.

Kad je riječ o odijevanju, navodi se da je službenik dužan da se u radno vrijeme prikladno i uredno odijeva „na način koji ne narušava ugled organa lokalne uprave i lični ugled, u skladu sa posebnim aktom gradonačelnika“.

„Službenik je dužan da na vidnom mjestu na svojoj odjeći istakne pločicu sa ličnim imenom, prezimenom i službenim zvanjem, odnosno radnim mjestom“, navodi se u Nacrtu.

Javna rasprava o dokumentu biće održana u sali KIC-a „Budo Tomović“ 22.novembra u 12 sati.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније