Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 03. 2021. 11:51 >> 11:57
3

RADONJIĆ TVRDI

Vlada ignoriše žrtve trgovine ljudima

Izvršni direktor Skloništa za žrtve trgovine ljudima Mitar Radonjić saopštio je da je za prvih 100 dana rada Vlada i resorno Ministarstvo finansija i socijalnog staranja u prvom redu pokazalo nekompetentnost i nebrigu ponajviše u oblasti socijalne zaštite, a potom i apsolutnu nebrigu i potpunu ignoranciju prema jedinom specijalizovanom Skloništu za žrtve trgovine ljudima.

Radonjić je reagovao povodom izjave ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića koji je kazao da je Vlada za prvih 100 dana pokazala na djelu da donosi građanima sigurnost.

On je naglasio da je Vlada dozvolila da toj ustanovi prijeti isključenje sa elektro-distributivne mreže jer nemaju novca za rad.

“U proteklih 100 dana sam se kao rukovodioc ovog Skloništa ukupno 14 puta obraćao što nadležnom Ministarstvu, što Vladi i premijeru a jedini odgovor koji sam dobio je od državnog sekretara Janka Odovića je da ako se usvoji budžet možda budu sredstva opredijeljena. Da li je to ta sigurnost o kojoj gospodin Spajić govori?“, pita Radonjić.

On pita i da li žrtve trgovine ljudima u Crnoj Gori i tim od 12 ljudi koji briju o njima treba da rade i žive pod aproksimativom ,,možda" i da imaju povjerenja u tu Vladu.

„Poštovani donosioci odluka tj. predstavnici građana jer ste tu gdje jeste zbog građana, mi kao zaposleni i žrtve trgovine ljudima koje se nalaze u Skloništu smo svi građani Crne Gore koji ne osjećaju tu sigurnost, naprotiv - osjećamo se vrlo nesigurno jer i mi zaslužujemo da budemo plaćeni za svoj rad, što već, podsjećanja radi, od decembra nismo“, navodi se u saopštenju.

Zato su, kako je naveo, razočarani u stav Vlade prema žrtvama i volonterima.

„Sve u svemu, prvih 100 dana rada Vlade, makar što se nas tiče, obilježila je nebriga o ključnom servisu podrške i zaštite žrtava trgovine ljudima, nezainteresovanost za nas kao zaposlene u Skloništu i vrlo ignorantan stav prema problemima sa kojima se suočavamo", zaključio je Radonjić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније