Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 03. 2021. 14:16 >> 14:18
1

EK

Obezbijediti Martinoviću fer suđenje

Evropska komsija očekuje da crnogorskom istraživačkom novinaru, Jovu Martinoviću, u daljem postupku bude obezbijeđeno fer suđenje u skladu sa međunarodnim i EU standardima, poručeno je u Evropskoj komisiji (EK).

”Sloboda medija je jedna od osnovnih vrijednosti EU i ključni element pristupnog procesa Crne Gore. Novinari moraju biti u mogućnosti da profesionalno odbavalju svoj posao, bez straha od pravnih posljedica”, kazala je portparolka EK Ana Pisonero.

Pisonero ističe da je EK u posljednjem godišnjem zvještaju o Crnoj Gori konstatovala da u zemlji nije bilo napretka kada je riječ o slobodi izražavanja i da je to oblast koja koju će nastaviti da prate u kontekstu pristupnih pregovora.

U EK dodaju da je jasno da je bobra protiv organizovanog kriminala i korupcije apsolutni ključ za napredak svih zemlja kandidata za članstvo u EU, ali i da su medijske slobode i pluralizam ”kamen temaljac” svake demokratije.

”To je obalst gdje želimo jasno da vidimo napredak u svakoj zemlji na Zapadnom Balkanu”, zaključila je Pisonero.

Dopisnik RTCG iz Brisela, Ivan Mijanović

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније