Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 04. 2021. 22:37 >> 22:35
2

POTREBAN DIJALOG

Bjeković poziva političare na smirivanje tenzija

Kancelarija zaštitnika ljudskih prava i sloboda pokrenula je postupak povodom jučerašnjeg incidenta u mjestu Bogetići kako bi ispitala sve okolnosti pod kojima se desio. Do tada, ombudsman Siniša Bjeković poziva političare na smirivanje tenzija i dijalog o svim spornim pitanjima u društvu.

Jučerašnji incident na putu Nikšić-Podgorica kulminacija je tenzija u kojima živimo duži period, kaže ombudsman Siniša Bjeković. Zbog toga će kancelarija zaštitnika ljudskih prava i sloboda pokrenuti postupak za utvrđivanje svih okolnosti spornog događaja.

"Gdje bi u saradnji sa crnogorskim institucijama i naravno sa svim akterima koji mogu da pruže relevantne informacije da dobijemo i steknemo stvarnu sliku oko toga šta se dešavalo. Podsjećam da je postupak pred ombudsmanom dvostran i da imamo i jednu i drugu stranu i da ćemo se truditi da u očuvanju prava svake strane dođemo ili ishodujemo odgovarajuće mišljenje", kaže Bjeković.

A, konstantne tenzije sa političke scene, kako kaže, prelivaju se i na svakodnevni život. Zato razumije to što se građani sve više bave politikom ali apeluje.

"Molim još jednom i pozivam da se u svim ovom nastojanjima obezbijedi poštovanje integriteta svake ličnosti fizičkog ali i psihičkog jer sve vrste pritisaka neće doprinijeti smirivanju tenzija S druge strane bi molio sve aktere koji utiču na politički život da konačno shvate da bez dijaloga nećemo daleko otići, ne samo u Crnoj Gori, nego bilo gdje drugo", navodi Bjeković.

On poručuje da se dijaloga i tolerancije moraju pridržavati i sve institucije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније