Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 04. 2021. 09:22 >> 07:04
4

APEL STRUČNJAKA

Od uljepšavanja do gangrene, otpadanja usana...

Organizovanom medicinskom kriminalu mora se stati na kraj, a Ministarstvo zdravlja i nadležne inspekcije moraju da počnu brutalni rat protiv te vrste nemedicine. To je u Jutarnjem programu TVCG, kazao specijalista opšte i urgentne medicine i stručnjak u inovativnoj oblasti estetske medicine i soft hirurgije dr Vladimir Arsenijević.

Po zakonu estetske hirurške zahvate moraju, kako kaže dr Arsenijević, da obavljaju isključivo doktori medicine sa radnim iskustvom. Najvažnija su, kako dodaje, mjesta gdje se intervencije obavljaju.

“Svjedoci smo jednog brutalnog medicinskog kriminala, koje se vrši u svim državama regiona. Svjedoci smo strahovitih komplikacija, sljepila, gangrene djelova lica, koji nastaju jer se estetske intervencije rade u potpuno nemedicinskim uslovima”, kaže dr Arsenijević.

Ističe i da je strašno što se to dešava mladim ženama, koje se na takve intervencije olako odlučuju. Opasno je što to rade nestručne osobe u nemedicinskim ustanovama.

“Vjerujem da će stručna udruženja podnijeti predlog zakona Ministarstvu zdravlja, gdje je potrebno donijet pravilnik o tome gdje, ko šta i kako treba da radi” navodi dr Arsenijević i dodaje da je potrebno da ministarstvo i inspekcije započnu brutalni rat protiv te vrste nemedicinskog kriminala.

Navodi da se intervencije ne smiju raditi u nesterilimim uslovima. Dovoljan je, jedan mali ubod iglom da se, kako kaže dr Arsenijević, u organizam unese opasna bakterija.

“Jedan hijeluron u usnama u jagodicama, mali botoks, može da dovede do gangrene lica, do otpadanja usana, do sljepila”, naveo je dr Arsenijevića i poručio da je važno raditi na edukaciju.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније