Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Autor: RTCG Portal ]

22. 06. 2021. 09:19 >> 09:20

PAKLENI JUN

Tropske noći i vreli dani - do 40°C

Ljeto tek što je kalendarski počelo, temperature vazduha su uveliko tropskog karaktera. Meteorološkinja Daliborka Gojković-Bajčeta saopštila je da nas narednih dana očekuju visoke temperature i veoma toplo vrijeme.

U Jutarnjem programu TVCG kazala je da će temperatura vazduha dostizati 40 stepeni Celzijusove skale.

"Crna Gora će biti pod uticajem tople vazdušne mase sa jugozapada Evrope, koji će usloviti jako visoke temperature vazduha. Čak očekujemo da temperature vazduha budu iznad klimatske normale za ovo doba godine. Temperatura vazduha u dolinama Zete i Morače dostizaće do 40 stepeni", istakla je Gojković-Bajčeta.

Kako prethodna, tako i naredne noći očekujemo da će biti tropske u Podgorici.

"Prema prognostičkom materijalu, narednih dana pretežno sunačno uz povremenu slabu do umjerenu oblačnost i rjeđu pojavu nestabilnosti na planinama. U većem dijelu zemlje očekuju se ljetnje temperature iznad 30 stepeni", saopštila je ona.

Najavila je da nas do kraja ovog mjeseca očekuje veoma toplo vrijeme.

"Za sve turiste koji planiraju da dođu na more - idealno vrijeme. Temperatura mora čak do 24 stepena", rekla je Gojković-Bajčeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније