Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 06. 2021. 13:06 >> 13:07

INJAC - SAITO

Jačanje saradnje sa Japanom u oblasti odbrane

Crna Gora će nastaviti da doprinosi očuvanju globalnog mira i bezbjednosti kroz angažman pripadnika Vojske u okviru međunarodnih misija, a unapređenje sistema odbrane jedan je od nacionalnih prioriteta Crne Gore, istakla je ministarka odbrane Olivera injac na sastanku sa izaslanikom odbrane Japana na nerezidentnoj osnovi, pukovnikom Tomu Saitom, koji boravi danas u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore.

Ministarka Injac čestitala je pukovniku Saitu imenovanje na poziciju izaslanika odbrane uz očekivanje da će odbrambena saradnja Crne Gore i Japana tokom njegovog mandata biti intenzivirana.

Kako ističu u saopštenju Ministarstva, Injac je upoznala sagovornika sa prioritetima u radu Ministarstva i VCG i informisala ga da će naša zemlja nastaviti da doprinosi očuvanju globalnog mira i bezbjednosti.

Pukovnik Saito je iskazao zadovoljstvo povodom današnjeg susreta i naglasio da će se u narednom periodu založiti za unapređenje bilateralne saradnje dvije zemlje u oblasti odbrane.

Sastanku je prisustvovao i odlazeći izaslanik odbrane Japana, pukovnik Mineo Jamaguči, koji se zahvalio na odličnoj saradnji sa Ministarstvom odbrane Crne Gore i izrazio uvjerenje da će Crna Gora, kao i do sada imati podršku Japana za dalji napredak u razvoju Vojske Crne Gore.

Pukovnike Saita i Jamagučija je primio i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Milutin Đurović. Sagovornici su razmijenili mišljenja o potencijalnnoj budućoj saradnji oružanih snaga Crne Gore i Japana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније