Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG ]

20. 07. 2021. 15:46 >> 15:47

NARODNA KUHINJA NK

Uvijek srdačan doček i obilna porcija hrane

Dnaas se navršavaju dvije godine otkad je otvrena Narodna kuhinja u Nikšiću. Iz NVO Izvor života kažu da su ponosni što su uspjeli da obzbijede obroke za sve kojima je to trebalo, a iz loklane uprave se nadaju da će iz godine u godinu biti sve manje onih koji će kucati na vrata narodne kuhinje.

Nikšićanin Darko Vranić nikad se nije vratio praznih ruku sa vrata Narodne kuhinje otkad je otvorena prije dvije godine. Uvijek kaže srdačan doček i obilna porcija hrane.

"Dobro je zasad, hrana mi se sviđa, dva puta jedemo od toga. radio sam dok sam mogao, sad ne mogu da radim" kaže on.

Kada je kuhinja otvorena 2019. godine. hranu je dobijalo oko stotinu građana, no uslijedila je Kovid godina i kriza, pa je sada broj korisnika utrostručen.

"Obezbijedili smo za ovu godinu sve potrebno za rad Narodne kuhinje. Imamo sada 290 korisnika jer su neki otišli na primorje da rade, što je dobro, ali broj se kreće od 290 -350", kaže za TVCG Konstantina Vojinović, osnivač Narodne kuhinje Nikšić.

Iz lokalne uprave poručuju da če politikama otvranja novih radnih mjesta učiniti sve da narednom periodu što manji broj ljudi kuca na vrata narodne kuhinje.

"Naravno, ovakvi objekti će postojati zbog onih koji su bolesni i nemoćni da sami pripreme svoj obrok, ali naravno da nova lokalna vlsat mora raditi i radiće na smanjenju broja korisnika Narodne kuhinje", istakao je Nemanja Vuković, predsjednik SO Nikšić

Vojinović kaže da je od početka rada podijeljeno oko 200.000 obroka, što na vratima Nordne kuhinje, što na kućnoj adresi korisnika.

Darko Bulatović, RTCG 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније