Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Portal RTCG ]

31. 07. 2021. 08:12 >> 08:13
1

SIMONOVIĆ

U Hitnoj duplo više pregleda nego lani

Hitna pomoć u julu bilježi duplo više pregleda nego u istom periodu prošle godine, kazala je PR Hitne pomoći Ljubica Simonović.

Ona je za Jutarnji program Televizije Crne Gore kazala da se prosječno u julu za sedam dana obavi između 790 i 850 pregleda.

Povećanom broju pacijenatam,kako je kazala, doprinose visoke tremperature ali i veliki broj turista.

"Ako smo prošle godine u ovom periodu imali oko 390 - 450 pregleda danas je broj duplo veći. Najviše pacijenata ima vrtoglavicu, poraćanje, dijareju, maklasalost, povišenu tjlesnu temperaturu ali ima i onih sa hroničnim bolestima koji dolaze usljed pogoršanja osnovnih bolesti", kazala je Simonović.

Ona savjetuje da se tokom tropskih dana u organizam unose velike količine tečnosti, lagana hrana, izbjegavaju izlasci vani od 10 do 17 sati a, kako je kazala, naročito se to odnosi na djecu, trudnice i osobe sa hroničnim oboljenjima. Ukoliko moraju, savjetuje da ponesu flašicu vide, da su lagano obučeni, imaju šešir, naočare za sunce....

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније